Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر دفتر بازار برق شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان با اشاره به ظرفیت ۱۲ مگاواتی اصفهان در تولید انرژی برق خورشیدی گفت: سرمایه‌گذاری در این حوزه می‌تواند درآمد پایدار و طولانی مدت برای سرمایه‌گذاران به همراه داشته باشد.

به‌گزارش «انرژی امروز» از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، سارا صالحی درباره جایگاه انرژی‌های تجدید پذیر در اصفهان، اظهار کرد: در حال حاضر بالغ بر ۲۱۳۳ کیلووات از برق شهرستان اصفهان توسط سامانه‌های برق خورشیدی با ظرفیت‌های متغیر یک تا ۱۵۰ کیلوواتی تأمین می‌شود که در قالب طرح‌ها و شرایط مختلف نصب و در حال بهره‌برداری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر این، نیروگاه خورشیدی غدیر با ظرفیت تولیدی ۱۰ مگاوات در مجاورت شهرک صنعتی جرقویه تأسیس و در حال بهره‌برداری است.

وی افزود: از ۲۱۳۳ کیلووات برق تولیدی از طریق منابع انرژی تجدید پذیر، ۶۲۷ کیلووات از طریق سامانه‌های برق خورشیدی طرح تسهیلاتی سال ۹۲، ۲۲۳ کیلووات از ظرفیت سامانه‌های طرح ۲۰ درصد ادارات و سازمان‌ها و ۱۱۳۳ کیلووات از ظرفیت سامانه‌های قرارداد خرید تضمینی، تأمین می‌شود.

مدیر دفتر بازار برق شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان خاطرنشان کرد: مجموع ظرفیت در حال بهره‌برداری تولید برق خورشیدی در محدوده شهرستان اصفهان، بالغ بر ۱۲.۳۳ مگاوات است که با در نظر گرفتن پیک بار ۱۱۶۳ مگاواتی شرکت توزیع برق شهرستان، ۱.۰۶ درصد بار مصرفی اصفهان از طریق انرژی‌های تجدید پذیر تأمین می‌شود.

سرمایه‌گذاری در تولید برق خورشیدی همچنان جذاب است

صالحی درباره مشوق‌های موجود برای ترویج استفاده از انرژی‌های پاک گفت: در حال حاضر تنها مشوق وزارت نیرو به منظور توسعه سامانه‌های برق خورشیدی، انعقاد قراردادهای خرید تضمینی ۲۰ ساله با نرخ بالای برق است که وجود ضرایب تعدیل نرخ دوره‌ای تا حد قابل قبولی جذابیت لازم برای سرمایه‌گذاران را فراهم می‌آورد.

وی اضافه کرد: نرخ پایه خرید تضمینی سامانه‌هایی تولید برق خورشیدی تا ۲۰ کیلووات برابر با ۱۰ هزار و۴۰۰ ریال و سامانه‌هایی با ظرفیت ۲۱ تا ۱۰۰ کیلووات معادل ۹,۱۰۰ ریال به ازای هر کیلووات ساعت انرژی تولیدی است که این مقدار در هر دوره پرداخت مشمول ضریب تعدیل می‌شود.

مدیر دفتر بازار برق شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان ادامه داد: برای نمونه، درآمد دوره‌ای (دو ماهه) مالکان سامانه‌های برق خورشیدی پنج کیلوواتی دارای قرارداد خرید تضمینی با نرخ پایه هشت هزار تومان، تقریباً معادل ۱۲ میلیون ریال و درآمد سنواتی معادل ۷۲ میلیون ریال برآورد شده است که امروز با گذشت تقریباً سه سال از بهره‌برداری نیروگاه درآمدی بالغ بر ۳۶ میلیون ریال در دوره (دو ماهه) کسب کرده‌اند که نشان از مطلوبیت اقتصادی مناسب شرایط قراردادهای خرید تضمینی دارد.

فرصت ایجاد درآمد پایدار برای خانواده‌های کم برخوردار

صالحی درباره برنامه شرکت برق برای ایجاد نیروگاه‌های جدید در این حوزه گفت: استراتژی و برنامه شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان در این حوزه بر فرایند توسعه پایدار و حفظ منافع تمامی ذی‌نفعان به ویژه سرمایه‌گذاران متمرکز است. همچنین توجه و اهتمام جدی به استفاده از این فرصت و پتانسیل موجود برای ایجاد درآمد پایدار برای اقشار و خانواده‌های کم‌درآمد نیز وجود دارد.

وی افزود: یکی از ایده‌های مطرح شده در این بخش، صرف مبالغ نذورات و خیرات خیرین برای احداث سامانه‌های برق خورشیدی و ایجاد فرصت کسب درآمد برای اماکن مرتبط است. در این طرح خیرین می‌توانند نذورات خود را با تأمین مالی و احداث سامانه برق خورشیدی برای یک مدرسه، مسجد و یا حتی خانوار بی‌سرپرست یا دارای فرزند معلول ادا کنند. این نذر و انتفاع حاصل از آن پایدار بوده و تا ۲۰ سال درآمد حاصل از آن ادامه خواهد داشت.

حداقل هزینه سرمایه‌گذاری؛ ۳۰ میلیون تومان

مدیر دفتر بازار برق شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان حداقل هزینه سرمایه‌گذاری برای ایجاد نیروگاه جدید خانگی را ۳۰ میلیون ریال برشمرد و اظهار کرد: این هزینه برای احداث یک سامانه سه کیلوواتی خانگی اما پیشنهاد می‌شود با صرف هزینه‌ بیشتر تا حدود ۵۰۰ میلیون ریال، سامانه‌های پنج کیلوواتی خانگی نصب شود.

صالحی درباره توجیه اقتصادی استفاده از این نیروگاه‌ها در شرایط فعلی گفت: اگر موضوع به شیوه اصولی و همه‌جانبه تحلیل شود، قطع به یقین استفاده از انرژی پاک مقرون به صرفه خواهد بود. از همین رو در دیگر کشورها نیز به سمت توسعه و بهره‌گیری هرچه بیشتر از منابع تجدید پذیر حرکت می‌شود.

وی افزود: اگر در مقام مقایسه، تمامی هزینه‌های واقعی و البته جانبی دیگر شیوه‌های تولید برق (سوخت فسیلی) از جمله هزینه‌های زیست محیطی، هزینه‌های اجتماعی منتج از آلایندگی، هزینه واقعی سوخت و دیگر هزینه‌های مشابه در نظر گرفته شود، هزینه تأمین انرژی از منابع فسیلی، بیش از هزینه تأمین انرژی از منابع تجدید پذیر خواهد بود.

مدیر بازار برق شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان ادامه داد: در حال حاضر هزینه تأمین انرژی از سوخت‌های فسیلی در دنیا ۸ تا ۱۵ سنت دلار به ازای هر کیلووات ساعت برآورد می‌شود (به طور متوسط معادل ۱۱ سنت دلار) که این مقدار برای منابع تجدید پذیر در بسیاری موارد کمتر از این مقدار است.
صالحی گفت: در ارتباط با کاهش هزینه احداث و راه‌اندازی سامانه‌های خورشیدی، شاید یکی از اصولی‌ترین شاخص‌ها، تراز عرضه و تقاضای بازار و همچنین رونق فضای کسب و کار در این حوزه است. در شرایط فعلی چنین به نظر می‌رسد که با افزایش تقاضا و ایجاد فضای رقابتی، امکان مدیریت و کاهش هزینه‌ها به ویژه در سفارشات و تقاضاهای تجمیع شده وجود خواهد داشت.

برچسب هاانتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) انرژی امروز ایران پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو (پاون) سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) وزارت نیرو

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: انرژی امروز ایران وزارت نیرو آسیا اروپا انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی نفت خام وزارت نفت وزارت نیرو سامانه های برق خورشیدی سرمایه گذاری صالحی درباره درآمد پایدار میلیون ریال خرید تضمینی بهره برداری وزارت نیرو تجدید پذیر تولید برق هزینه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۱۳۵۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعطیلی پنجشنبه‌ها ۸.۳ میلیارد دلار به کشور ضرر می‌زند

به گزارش خبرنگار مهر، امیر کشانی صبح پنجشنبه در سی و پنجمین جشنواره امتنان از نخبگان جامعه کار و تولید استان اصفهان با اشاره به موضوع تعطیلی روزهای پنجشنبه، اظهار داشت: بررسی عدد و آمارها ب نشان می‌دهد که تعطیلی روزهای پنجشنبه می تواند ۸.۳ میلیارد دلار به تجارت بین المللی کشور ضرر برساند و این ضرر تنها مختص عده‌ای نیست.

وی ادامه داد: ضرر ۸.۳ میلیارد دلاری تجارت کشور با تعطیل شدن پنجشنبه‌ها باعث می شود درآمد ارزی کشور کاهش و نرخ ارز افرایش یابد که تاثیر آن را دقیقاً بر زندگی مردم ببینیم.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان با اشاره به اینکه اصفهان طی روزهای گذشته میزبان هیأت‌های تجاری از ۲۲ کشور عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا بود، خاطرنشان کرد: میزبانی اصفهان از نمایندگان ۲۲ کشور آسیایی نشان داد که بار بسیاری از مسائل کشور را می تواند به دوش بکشد از این رو به نمایندگی جامعه زحمتکش کارگری درخصوص معیشت این قشر نیز باید دست در دست یکدیگر دهیم.

کشانی با بیان اینکه بیش از ۸۰ درصد استان ما جامعه کارگری محسوب می‌شوند، تصریح کرد: مجلس شورای اسلامی سال گدشته مصوبه گذراند که درآمد بالای ۱۲ میلیون تومان را مشمول مالیات کرد؛ فکر می کنم در بسیاری از جوامع سکولار هم این قسمت خوب بوده اما باید توجه داشت این مالیات ستانی از فردی که زیر خط معیشت درآمد می‌گیرد، زیبنده نظام جمهوری اسلامی که خود را طرفدار تولید و کار می داند، نیست. برداشت مالیات از کسانی که روزانه ۱۲ تا ۱۵ ساعت کار می کنند و باید ماه به ماه مالیات دهند درحالی که برخی افراد را یکی دوسال بعد برای پرداخت مالیات فراخوان می کنند، این زیبنده نظام ما نیست.

وی ابراز داشت: اینجا لازم است که کارگر و کارفرما دست به دست هم دهیم زیرا اگر دولت حداقل معیشت را عددی بالاتر از ۲۰ میلیون تومان اعلام کرده است چه دلیلی دارد کسانی که با عرق جبین کار می کنند اینگونه مالیات دهند؟

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان اصفهان تصریح کرد: شاید رقم مالیاتی که از کارگر دریافت می شود برای دولت عدد بالایی نباشد اما برای کارگر عدد بسیار ناراحت کننده ای است. رسیدگی به این مساله پیامی که به جامعه می دهد این است که برای تولید کارگر ارزش قائل هستیم و امید است با همبستگی روز به روز بسیاری از مشکلات جامعه کار و تولید برطرف شود.

کد خبر 6094955

دیگر خبرها

  • کاهش ناترازی انرژی با نصب پنل‌های خورشیدی در اصفهان
  • رقم زدن حرکات توسعه‌ای با جذب سرمایه گذار
  • لزوم ایجاد بسترهای مناسب برای کسب درآمد پایدار در کردستان
  • تعطیلی پنجشنبه‌ها ۸.۳ میلیارد دلار به کشور ضرر می‌زند
  • نیروگاه خورشیدی ویژه شرکت سیمان دشتستان احداث می‌شود
  • ایجاد درآمد پایدار اولویت اساسی شهرداری‌ها باشد+فیلم
  • خراسان شمالی آماده سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر است
  • نیروگاه برق خورشیدی برای مصارف سیمان دشتستان ایجاد شود
  • افتتاح بزرگ ترین نیروگاه خورشیدی سقفی کشور در مشهد
  • طرح یک شرکت آمریکایی برای نصب آینه در فضا برای تولید انرژی خورشیدی